Eviscerarea se face dupa jupuirea iepurelui si consta in scoaterea intestinelor si stomacului din cavitatea abdominala. In acest scop se face o incizie in peretele abdominal, pornind dinspre regiunea sacrala pina in apropiere de osul : sternal. Operaltiunea se face cu multa atentie, pentru ca in timpul deschiderii cavitatii abdominale sa nu fie atinse intestinele sau stomacul. Patrunderea continutului acestor organe in cavitatea toracica pune in mare pericol salubritatea carnii. Desfacand usor intestinul, se scoate mai intii cu grija vezica urinara, dupa care se face incizia esofagului si a intestinului gros, cit mai aproape de regiunea anala. Se scot apoi si se indeparteaza imediat intestinele si stomacul, lasindu-se in interiorul carcasei numai inima, plaminii, ficatul si rinichii. Dupa eviscerare se aplica decapitarea (taierea capului) la nivelul umerilor. In felul acesta, iepurele este gata pen¬tru a fi preparat culinar sau conservat prin congelare, in, vederea valorificarii lui la export. Intro zi (8 ore de lucru) un muncitor experimentat poate sa taie si sa pre¬pare 45—50 iepuri . In mod orientativ, redam mai jos compozitia anatomic-ponderala a iepurilor de casa dupa literatura de specialitate straina din Anglia , din Elvetia si din Polonia . In toate aceste cazuri, randamentul la prelucrarea iepurilor sacrificati este destul de mare, variind dupa calitatea exemplarelor supuse experimentarii.
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: freeman
Mesaj:
freeman
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.